Veelgestelde vragen

Wat is 'Denk mee met de ANWB'?
De ANWB is een organisatie voor verkeer en toerisme. Wat de ANWB uniek maakt is dat het een vereniging met leden is. Het is dan ook belangrijk voor de ANWB als ledenorganisatie om te weten wat de leden bezighoudt. Maar ook wat zij vinden van de ANWB, de service en producten die wij aanbieden. Om samen met de leden producten en diensten van de ANWB te verbeteren, heeft de ANWB het platform ‘Denk mee met de ANWB’ opgericht. Dit online platform biedt ANWB-leden de mogelijkheid om op verschillende manieren mee te denken met de ANWB.

Wie is de initiatiefnemer van dit platform?
Dit platform is opgericht in opdracht van de ANWB (afdeling maatschappelijk). Het platform wordt beheerd door onderzoeksbureau Blauw Research.

Hoe werkt het?
Wanneer je je aanmeldt bij ‘Denk mee met de ANWB’ zullen we je minimaal een aantal keer per jaar per e-mail uitnodigen om online je mening en advies te geven over een onderwerp dat speelt binnen de ANWB. Vaak zal dit in de vorm van een vragenlijst zijn, maar je kunt ook worden uitgenodigd voor een discussie op het forum van het platform. Deelname aan ieder onderzoek is geheel vrijwillig; elke keer kun je beslissen om wel of niet mee te doen. 


Wat wordt er van mij verwacht?

We verwachten dat je deelneemt aan ‘Denk mee met de ANWB’ omdat je het leuk vindt. We gaan er daarbij vanuit dat je de vragen van de ANWB serieus neemt; de ANWB neemt jouw antwoorden ook serieus! Je wordt enkele keren per jaar uitgenodigd om je mening en advies te geven over een onderwerp dat speelt binnen de ANWB. Deelname aan ieder onderzoek is geheel vrijwillig. Elke keer kun je beslissen om wel of niet mee te doen.

Hoe vaak moet ik iets doen?

De ANWB benadert je een aantal keer per jaar om mee te doen. Je kunt dus zelf beslissen hoe vaak je meedoet aan een onderzoek.

Wat krijg ik ervoor terug?

Ten eerste natuurlijk een betere dienstverlening van de ANWB. Daarnaast word je als lid van ‘Denk mee met de ANWB’ betrokken bij de uitkomsten van onderzoeken. Op de website van ‘Denk mee met de ANWB’ worden de onderzoeksresultaten beschreven. Leden die deelnemen aan het forum, kunnen tevens punten verdienen. Deze punten kun je opsparen en vervolgens uitgeven in de online winkel van ‘Denk mee met de ANWB’. Met jouw punten kun je onder andere tegoedbonnen van verschillende winkels of producten van de ANWB bij elkaar sparen. Waar je voor kunt sparen, vind je terug in het menu onder het kopje 'Webshop'. Onder de leden die deelnemen aan de online vragenlijsten verloten we een aantal prijzen, zoals ANWB-cadeaubonnen. 

Waarom heeft de ANWB mijn e-mailadres, naam en adres nodig?

Uw e-mailadres gebruikt de ANWB alleen om je gericht uit te nodigen, om je de resultaten te sturen en om je op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen ‘Denk mee met de ANWB’. Met je naam kan de ANWB je persoonlijk aanspreken. Aan de hand van je postcode kan de ANWB je bijvoorbeeld uitnodigen voor een onderzoek dat gaat over jouw eigen buurt of dat plaatsvindt bij jou in de buurt. Vanwege privacy richtlijnen zijn de systemen van Denk mee met de ANWB en de ANWB niet aan elkaar gekoppeld. Vandaar dat we je bij dit platform opnieuw vragen om jouw e-mailadres, naam en adres te delen.

Waarom heeft de ANWB mijn lidmaatschapsnummer nodig?

De ANWB wil met jouw lidmaatschapsnummer enkel verifiëren dat je daadwerkelijk lid bent bij de ANWB. Op deze manier wil de ANWB oneigenlijk gebruik tegengaan.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Ga naar de login pagina en klik op “wachtwoord vergeten?” onder het wachtwoord. Er wordt gevraagd naar je e-mailadres. Geef jouw e-mailadres op en je krijgt een nieuw wachtwoord per mail toegestuurd.

Wat moet ik doen als ik mijn gebruikersnaam ben vergeten?
Ga naar de login pagina en vul op je e-mailadres in (in plaats van gebruikersnaam). Ook met je e-mailadres kun je inloggen (indien je al geregistreerd bent).

Hoeveel van mijn account is zichtbaar voor anderen?

Alleen informatie als je gebruikersnaam, profielafbeelding, geslacht en duur van het ANWB-lidmaatschap zijn zichtbaar voor andere leden van het platform. Het is af te raden om (een combinatie van) je voor- en achternaam te gebruiken als gebruikersnaam.